Workshop Basis NatuurFotografieIn deze workshop, welke bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte, willen we u helpen om af te stappen van de automatische piloot van uw camera. In het theoriegedeelte gaan we in op de knopjes naast de automatische stand van uw toestel. Oftewel hoe kunt u de camera laten doen wat u wilt zoals u het wilt. We gaan aan de hand van de theorie kijken wat er allemaal mogelijk met behulp van sluitertijd, diafragma, ISO waarde en witbalans. Aan de hand van voorbeelden wordt u getoond wat de effecten kunnen zijn als u bijvoorbeeld een lange sluitertijd gebruikt of uw diafragma helemaal open zet.

Of hoe fotografeer ik bij weinig of juist teveel licht. Wat zijn de mooiste momenten van de dag om te fotograferen. Wat is een polarisatie filter, welke andere filters kunnen interessant zijn? Het is de bedoeling dat het een interactieve dag wordt waar u van leert. Heeft u speciale onderwerpen voor die dag, laat het dan weten en we kijken of we dat kunnen inpassen. Let wel het is een basis workshop, dus het moet voor een ieder te begrijpen zijn en interessant zijn.

 

Het theoriegedeelte kunt u zien als een opstapje naar het tweede deel van de dag waarin u de theorie in de praktijk kunt gaan brengen. Aangezien de praktijk vaak nog de beste leermeester is, kunt u zich naar hartenlust uitleven op een vierkant meter met macro, maar ook kunt u zich bezig houden met de wijdse omgeving en landschappen fotograferen.  Afhankelijk van het gebied waar we ons bevinden zijn er dus voldoende mogelijkheden om rustig mee te experimenteren.

Deze dag is bedoeld voor iedereen die meer wil dan alleen maar drukken op een knopje. Op deze dag leert u dat er (veel) meer mogelijk is met uw camera. De geleerde principes zijn uiteraard breder te gebruiken dan alleen voor natuurfotografie.
Voor alles geld echter dat u niet alles in een dag zult leren. Het is de bedoeling dat na deze dag u voldoende handvatten heeft om verder te gaan met fotografie, door het uitproberen van alles. In tegenstelling tot de analoge fotografie kost het u niets extra's als u eens gaat proberen en alle foto's mislukken. U weet dan wat er fout gegaan is en doet het de volgende keer anders, met als gevolg het resultaat wat u wilt. Ik kan u uit ervaring vertellen dat dat een zeer tevreden gevoel geeft.

Wat wordt er van u verwacht?

U dient te beschikken over een camera die van de automatische stand afgehaald kan worden. Ook dient u te weten hoe dat moet. Aangezien we niet alles weten van alle camera's verwachten we dat u weet waar u bepaalde dingen kan instellen. Mocht u dat niet weten, neemt u dan de handleiding van uw camera mee, dan kan als de tijd dat toelaat het in de handleiding opgezocht worden.

Ook dient u in staat te zijn om een eind te lopen met uw eigen apparatuur en anderszins. Trek niet uw deftigste kleren aan, want we blijven niet op ooghoogte steken. Naaldhakken of zo is niet aan te bevelen om het zo maar te zeggen.

Ook een statief of rijstzak is aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. En afhankelijk van wat u wilt fotograferen de bijbehorende accessoires.

Interesse??

Bent u geïnteresseerd in het volgen van deze workshop, neem dan contact met ons op.
De workshops worden gegeven met maximaal 12 personen. Indien u een groepje van 6 of meer belangstellenden heeft neem dan contact met ons op over de mogelijkheden. Indien u ook kunt beschikken over een eigen ruimte kan de workshop bij u op locatie worden gegeven (binnen Nederland).

Naast deze workshop geven we ook verkorte workshops bij het Flevolandschap.

Heeft u iets in gedachten neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Onze contact gegevens staan op onze contact pagina.