Workshop Fotografie : De basis

Inhoud:

In deze workshop gaan we aan de slag om u vertrouwd te maken met de niet automaat stand van de camera. De workshop bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte, waarin we u willen helpen om af te stappen van de automatische piloot van uw camera. In het theoriegedeelte gaan we in op de knopjes naast de automatische stand van uw toestel. Oftewel hoe kunt u de camera laten doen wat u wilt zoals u het wilt. We gaan aan de hand van de theorie kijken wat er allemaal mogelijk met behulp van sluitertijd, diafragma, ISO waarde en witbalans. Aan de hand van voorbeelden wordt u getoond wat de effecten kunnen zijn als u bijvoorbeeld een lange sluitertijd gebruikt of uw diafragma helemaal open zet.

Of hoe fotografeer ik bij weinig of juist teveel licht. Wat zijn de mooiste momenten van de dag om te fotograferen. Wat is een polarisatie filter, welke andere filters kunnen interessant zijn? Het is de bedoeling dat het een interactieve dag wordt waar u van leert. Heeft u speciale onderwerpen voor die dag, laat het dan weten en we kijken of we dat kunnen inpassen. Let wel het is een basis workshop, dus het moet voor een ieder te begrijpen zijn en interessant zijn.

Het theoriegedeelte kunt u zien als een opstapje naar het tweede deel van de dag waarin u de theorie in de praktijk kunt gaan brengen. Aangezien de praktijk vaak nog de beste leermeester is, kunt u zich naar hartenlust uitleven op een vierkant meter met macro, maar ook kunt u zich bezig houden met de wijdse omgeving en landschappen fotograferen.  Afhankelijk van het gebied waar we ons bevinden zijn er dus voldoende mogelijkheden om rustig mee te experimenteren.

Deze dag is bedoeld voor iedereen die meer wil dan alleen maar drukken op een knopje. Op deze dag leert u dat er (veel) meer mogelijk is met uw camera. De geleerde principes zijn uiteraard breder te gebruiken dan alleen voor natuurfotografie.
Voor alles geldt echter dat u niet alles in een dag zult leren. Het is de bedoeling dat na deze dag u voldoende handvatten heeft om verder te gaan met fotografie, door het uitproberen van alles. In tegenstelling tot de analoge fotografie kost het u niets extra's als u eens gaat proberen en alle foto's mislukken. U weet dan wat er fout gegaan is en doet het de volgende keer anders, met als gevolg het resultaat wat u wilt. Ik kan u uit ervaring vertellen dat dat een zeer tevreden gevoel geeft.

 

 

 

                                  

 

Voorkennis:

Er is geen specifieke voorkennis nodig. 

Aangezien we niet alles weten van alle camera's verwachten we dat u weet waar u bepaalde dingen kan instellen. Mocht u dat niet weten, neemt u dan de handleiding van uw camera mee, dan kan als de tijd dat toelaat het in de handleiding opgezocht worden. 

Onderwerpen:  

  1. Basis begrippen 
  2. Wat doet sluitertijd met je foto's
  3. Wat doet diafragma met je foto's
  4. Wanneer gebruik je de ISO
  5. Compositie
  6. Technieken

Benodigdheden: 

  1. Camera die van de automaat stand af kan
  2. Geschikt objectief
  3. Statief (niet noodzakelijk)

Locatie:

Onze eigen locatie bij Foto Village in Losser, tenzij anders vermeld.

Max. 8 personen


Workshoplocatie bij Foto Village in Losser

© Rene Strijker

Data: 

16 december 2023   
Locatie : FotoVillage Losser

Prijs: 

€125,- 

Extra:

Indien u beschikt over een eigen lokatie en minimaal 6 personen voor een workshop komen wij, binnen Nederland, naar uw eigen locatie.
Als u een beamer en/of scherm heeft is dat makkelijk voor ons maar we hebben zelf ook de beschikking over een beamer en scherm indien nodig. 
Neem hiervoor contact met ons op via onze contactpagina.